Email installeren op Android toestel

Informatiecentrum / Hosting & domeinnaam / Hosting wachtwoord wijzigen

Stap 1:

Ga nadat je een e-mailaccount hebt aangemaakt naar de instellingen op je telefoon. Scroll een stukje naar beneden totdat je bij “Accounts” uitkomt. Klik hier vervolgens op.

 

 

Stap 2:

Je ziet nu bovenin eventuele eerdere toegevoegde accounts. Eronder staat “Account toevoegen” klik daarop om een nieuw account toe te voegen.

 

 

Stap 3:

Klik nu op “E-mail” om een e-mailaccount toe te voegen. Klik vervolgens op overige toevoegen.

 

 

Stap 4:

Voer hier je emailgegevens in en klik op “Inloggen”.

 

 

 

Stap 5:

Selecteer nu IMAP-Account.

 

 

Stap 6:

Voer bij de gebruikersnaam je volledige emailadres in, en bij wachtwoord natuurlijk je wachtwoord. Voer onder “Inkomende server” bij de IMAP-server hetgeen dat in onderstaande afbeelding staat in en selecteer bij Beveiligingstype “SSL”. Klik vervolgens weer op “Inloggen”.

 

 

Stap 7:

Voor de uitgaande server voer je ook weer bij de SMTP-server hetgeen in dat hieronder staat weergegeven. Selecteer bij Beveiligingstype ook weer “SSL” en gebruik poort 465. Daarnaast vink je “Verificatie vereist voor verzenden van e-mail” aan en voer je daaronder de emailgegevens nogmaals in. Klik nu weer op “Inloggen”.

 

 

 

Einde:

De email is op uw Android toestel geïnstalleerd.

Op het moment dat je via je telefoon een email verwijderd, verwijder je de betreffende email ook op de server zodat het bij alle toestellen verwijderd word.

Heeft deze informatie u geholpen?

Vraag niet beantwoord?

Komt u er zelf niet uit of staat het antwoord op uw vraag niet tussen de handleidingen? Neem contact met ons op voor advies of support op maat.

Vrijblijvend kennismaken?

App ons!